Milleniumloop 2018

De Milleniumloop komt terug in 2018

Goed nieuws: op 15 september 2018 wordt nog één keer de meest unieke van alle estafettelopen georganiseerd: de Millenniumloop van en naar IJlst. De opbrengst komt ten goede aan The Hunger Project!

Wat is de Milleniumloop?

Vrijwilligers uit de gemeente Súdwest-Fryslân organiseren sinds 2005 allerlei activiteiten, met als doel een (financiële) bijdrage te leveren aan de realisatie van de millenniumdoelen. De Millenniumloop is sinds 2009 daarbij een stevige pijler. Teams tussen de 2 en 22 lopers rennen zo’n 100 kilometer in estafettevorm door het Friese landschap. Doordat zij zich laten sponsoren, verzamelen alle lopers samen een hele mooie financiële bijdrage. Ook in 2018 zal de opbrengt ten goede komen aan The Hunger Project. Zo lopen zij samen voor het einde van chronische honger!

Nog één keer

In 2015 werd de zevende en laatste van de serie Millenniumlopen gehouden, die in totaal zo’n 1 miljoen euro opbrachten voor programma’s van The Hunger Project in onder meer Ghana en Benin. “Vanuit de IJlster bevolking, altijd zéér betrokken geweest bij de Milleniumloop, kwam onlangs het verzoek om in 2018 nog één keer de meest unieke van alle unieke estafettelopen te organiseren. Dit in verband met de festiviteiten rondom het 750-jarig bestaan van de stad IJlst”, aldus het millenniumcomité.

Meedoen met de Milleniumloop 2018

De route  is al uitgestippeld en voert weer langs de allermooiste plekjes van Friesland. Meedoen met deze unieke estafette? Aanmelden kan als vanouds bij: p.vdm@home.nl