Run for the Hunger Project 2017

10 dingen die je moet weten over de Run for The Hunger Project 2017

Aanstaande zondag is de 11e editie van de Run for The Hunger Project. Voor alle lopers, juichers, sponsors, vrijwilligers en andere geïnteresseerden: hier vind je (bijna) alles wat je nog wilde weten. Van praktische tips tot antwoord op de vraag: waar rennen we eigenlijk voor?

1. Waar word de Run for The Hunger Project gehouden?

Ook dit jaar wordt de Run for The Hunger Project weer gehouden in het Olympisch Stadion in Amsterdam. De start- en finishlocatie is te bereiken via de hoofdingang, de Marathonpoort. De routebeschrijving naar het Olympisch Stadion vind je hier. Je kunt parkeren in de parkeergarage onder het Olympisch Stadion. Kom je met het openbaar vervoer? De haltes van het Olympisch Stadion zijn per tram te bereiken via lijn 16 of 24 en per bus via lijn 15 of 23.

2. Van hoe laat tot hoe laat duurt de Run for The Hunger Project?

Je kunt je vanaf 12.00 uur inschrijven, rustig een kopje koffie of thee drinken en alle andere teams ontmoeten. Afhankelijk van jouw deelname (HAK Kidsrun, 5 of 10 kilometer hardlopen of 5,4 kilometer wandelen) volgt jouw startschot tussen 13.00 – 13.30 uur. De prijsuitreiking begint om 15.00 uur (let op: de prijsuitreiking van de HAK Kidsrun om 13.20 uur!). Daarna kun je tijdens de borrel na kletsen en uit puffen met een hapje en een drankje. Het hele programma vind je hier.

3. Hoe kom ik aan mijn startbewijs?

Alle deelnemers kunnen op 5 november hun startbewijs ophalen in de registratietent in het Olympisch Stadion. Klaar voor de start? Bekijk hier nog even de route die je rent.

4. Kan ik mij ergens omkleden en opfrissen?

Dat kan zeker! In het Stadion vind je kleedkamers waar je je kunt omkleden in je hardloopoutfit. En na de Run kun je daar douchen, zodat je fris op de borrel verschijnt. Ook is er een garderobe waar je jassen en tassen kwijt kan.

6. Kan ik op het evenement wat eten en drinken?

Jazeker, dankzij onze sponsors zijn er lekkere broodjes, kroketjes, fruit en nog veel meer lekkere dingen om voor of na het rennen aan te knabbelen.

6. Ik ren zelf niet mee maar ik wil iemand graag toejuichen, kan dat?

Graag zelfs! Je bent van harte welkom om een potje te komen juichen. Wij leggen de pompons alvast voor je klaar!

7. Waar gaat mijn opbrengt van de Run for The Hunger Project naartoe?

De totale opbrengst van de Run for The Hunger Project gaat geheel naar het werk van The Hunger Project in Benin. The Hunger Project gelooft dat onze generatie een einde kan maken aan chronische honger. Hoe dan? Door te investeren in de kracht van mensen om zichzelf te ontwikkelen, zodat ze op eigen kracht verder kunnen. Bekijk hier hoeveel geld er dit jaar wordt opgehaald!

8. Waarom rennen we voor Benin?

Benin, in West-Afrika, staat in de onderste rij van de Human Development Index (167 van 188). Veel inwoners hebben nog steeds geen toegang tot sociale basisvoorzieningen en zijn afhankelijk van zelfvoorzienende landbouw. Verreweg het grootste deel van de Beninesen met chronische honger en armoede zijn kleinschalige boerinnen en boeren. Grote aantallen jongeren zien geen toekomst meer in hun dorp, en trekken als kansarme dagloner naar de stad, of nog verder – naar het buitenland. Terwijl er volop lokale kansen zijn, mits je ze maar herkent. Werk aan de winkel dus!

9. Wat doet The Hunger Project dan precies in Benin?

The Hunger Project Benin werkt op het platteland, waar de dorpsgemeenschappen op weg zijn naar het einde van honger en armoede. Met focus op het stimuleren van lokaal ondernemerschap, het tegengaan van ondervoeding, de promotie van de wonderboom Moringa en het bestrijden van kindhuwelijken. Het ultieme doel is zelfredzaamheid: de dorpsgemeenschappen gaan zelfredzaam verder, zonder steun van The Hunger Project. Lees hier meer over het werk van The Hunger Project Benin.

10. Heeft rennen tijdens Run for The Hunger Project echt zin?

Absoluut! Dit jaar is alweer de 11e editie van de Run for The Hunger Project. In totaal heeft de Run for The Hunger Project zo’n € 1.750.00 opgebracht! En mede met dat geld behalen we buitengewone resultaten in Benin. Kijk alleen eens naar deze facts & figures van het afgelopen jaar (klik op de afbeelding om te vergroten):

Run for the Hunger Project 2017

Jouw deelname aan de Run for The Hunger Project heeft dus échte impact.

Heb je nog andere vragen? Misschien helpt deze FAQ. Of neus even rond op deze site. Ook leuk: geef hier aan op Facebook dat je er bij bent op 5 november. Tot zondag!