8e editie Millenniumloop levert ruim € 63.000 op voor The Hunger Project Ghana

Het was niet alleen gigantisch gezellig, maar ook super succesvol. De achtste editie van de Millenniumloop – met start en finish in het mooie Friese Ijlst – bracht afgelopen weekend de donatiestand van alle Millenniumlopen samen over de grens van € 1 miljoen!

De eerste Millenniumloop werd gehouden in 2009. Bijna 10 jaar later en na een pauze van 3 jaar, klonk op zaterdag 15 september om 7:00 uur het startshot voor de achtste editie. Voor dag en dauw stonden de 26 deelnemende teams op om fris aan de start in Ijlst te verschijnen.

Estafetteloop met muzikale begeleiding

Om daar onder luid gejoel van het juichteam van The Hunger Project, supporters en de Stadsomroeper Harmen de Vries te beginnen aan hun estafetteloop van ruim 100 kilometer door het Friese landschap van de gemeente Sudwest Fryslân. Het weer zat mee en onderweg konden de lopers (waarvan sommigen zelfs uitgedost in karatepak!) rekenen op muzikale begeleiding van verschillende muziekkorpsen. De sfeer zat er dus goed in!

(Klik op de foto om te vergroten)

Opbrengst verdubbeld door anonieme gulle investeerder

Ieder team zette zich voorafgaand aan de loop in om zoveel mogelijk donaties voor The Hunger Project te werven. Het doel van deze donaties: het epicentrum Osonson in Ghana steunen naar zelfredzaamheid brengen (lees hier meer over Osonson). Vlak voor de start werd de organisatie van de Millenniumloop blij verrast: een anonieme gever zegde toe het totaal opgehaalde sponsorbedrag van de Millenniumloop 2018 te verdubbelen.

Daarmee komt de opbrengst van de Millenniumloop 2018 op ruim € 63.000 – en de donaties stromen nog altijd binnen.

 

Je kunt nog doneren

Wil jij alle lopers aan laatste steun in de rug geven? Dat kan door een donatie over te maken op rekeningnummer NL15 RABO 0329495011 t.n.v. Stichting IJlst 750 jaar, o.v.v. Millenniumloop 2018.

In de media

Bekijk hier nog meer foto’s van de Millenniumloop 2018. Naast een mooi financieel resultaat, zorgde de Millenniumloop 2018 ook voor flink wat media-aandacht in verschillende Friese media:

·         Millenniumlopers weer in actie voor goede doel – Sneeker Nieuwsblad

·         Wat is er dit weekend te doen in Friesland? – Leeuwarder Courant

·         Ijlst is de onontdekte parel van de Friese 11 steden – GrootSneek

·         Ijlst geniet van prachtloop – Friesch Dagblad

Namens het hele team van The Hunger Project Nederland en Ghana, willen wij het organisatiecomité van de Millenniumloop 2018 en alle inwoners van Ijlst bedanken voor hun enorme gastvrijheid. Bijzonder om te zien hoe de talloze vrijwilligers en deelnemers zich weer in hebben gezet, met een geweldige opbrengst voor The Hunger Project Ghana als resultaat. Tige Tank!