Groot cadeau van de Nationale Postcode Loterij

Voor onze 35e verjaardag kregen we al vele mooie cadeaus: chocoladeletters, grote en kleine financiële investeringen, een bloemen cadeaubon, Tunesische vaasjes en nog veel meer. En hoe blij we ook met alle cadeaus zijn, één cadeau sprong er uit: de Nationale Postcode Loterij verlengt de jaarlijkse bijdrage van 500.000 euro met vijf jaar.

Margriet Schreuders, Hoofd Goede Doelen, Nationale Postcode Loterij: “De afgelopen jaren is er enorme vooruitgang geboekt, maar er leven op dit moment bijna 800 miljoen mensen met chronische honger. The Hunger Project leert mensen om honger en ondervoeding zelfstandig en op een ondernemende wijze aan te pakken. Zoals in Malawi, Ethiopië en Oeganda waar de organisatie dankzij een extra bijdrage van de loterij aan 90.000 mensen training en voorlichting kan geven over gezonde voeding. Wij zijn verheugd dat wij, dankzij onze 2,5 miljoen deelnemers, The Hunger Project ook de komende vijf jaar kunnen steunen.”

We vinden het geweldig dat wij opnieuw het vertrouwen krijgen van de Nationale Postcode Loterij. Want mede dankzij hun investering kunnen wij het einde van honger nog dichterbij brengen.

The Hunger Project en de Nationale Postcode Loterij
Sinds 2011 ontvangt The Hunger Project jaarlijks 500.000 euro van de Nationale Postcode Loterij. In oktober is deze samenwerking geëvalueerd. De Raad van Commissarissen van de loterij heeft besloten de samenwerking voort te zetten: ook in de periode 2016 tot en met 2020 ontvangt The Hunger Project steun voor haar werkzaamheden.

De Nationale Postcode Loterij is de grootste goede doelen loterij van Nederland. Inmiddels spelen 2,5 miljoen Nederlanders mee. Zij maken niet alleen maandelijks kans op honderdduizenden prijzen, maar steunen tegelijkertijd 92 goede doelen. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 4,4 miljard (!) euro aan mens en natuur gegeven. Lees meer over de Nationale Postcode Loterij

Foto: Johannes Odé