Odisha's 100 in Metaal Kathedraal

Inspiratiesessie over de kracht van inclusie met Jitske Kramer

Op 19 november 2019 organiseert The Hunger Project een inspiratiesessie over de kracht van inclusie in Utrecht – met keynote speaker Jitske Kramer. Hoe creëer je nu een bedrijfscultuur waarin iedereen meedoet, meepraat en meebeslist – wat je geslacht, liefdesvoorkeur of geboorteplaats ook is? Welke vorm van leiderschap is daarvoor nodig? En wat kun je in dat proces leren van vrouwen in India?

Van een goede genderbalans tot een mix aan culturen: onze samenleving is superdivers, veel bedrijven zijn dat nog niet. En dat terwijl het voor organisaties een kans is om te luisteren naar de verschillende geluiden in de wereld waarin je onderneemt. Diversiteit maakt organisaties sterker, maar blijkt óók een flinke opgave.

In het kort

Wat hebben muzikale jamsessies en een inclusieve werkvloer gemeen? Corporate antropoloog Jitske Kramer geeft antwoord.

Hoe ziet inclusie er in de praktijk uit? Evelijne Bruning, directeur The Hunger Project Nederland, bevraagt daarover diversiteitsmanager Joy Lodarmasse van Alliander.

In een kampvuurgesprek helpen we elkaar concrete stappen te zetten. Het levert sowieso stof tot napraten voor de afsluitende netwerkborrel.

Datum Dinsdag 19 november 2019, van 13.30 uur tot 17.30 uur.

Locatie De indrukwekkende Metaal Kathedraal, Rijksstraatweg 20 in Utrecht.

Reserveer een plek Alle 50 plaatsen zijn gevuld, maar we schuiven graag een stoel voor je aan. Reserveer last-minute jouw plek vóór 18 november.

Kosten The Hunger Project is een internationale non-profitorganisatie. Als tegemoetkoming in de organisatiekosten, vragen wij een bijdrage van € 49.

Naast een inspirerend programma, zijn drankjes gedurende de middag en een netwerkborrel inbegrepen. Voor leden van Odisha’s 100 is deze middag gratis.

Oftewel: deze middag biedt inhoudelijke voeding en je gaat naar huis met een dosis inspiratie en praktische tips, tricks en tools om jouw organisatie inclusiever te maken.

Wat staat er op het programma?

Keynote lezing: Jitske Kramer

Corporate antropoloog en schrijver van o.a. De corporate tribe en Jam Cultures

Jitske haalt haar organisatielessen uit de culturele antropologie, de discipline die zich afvraagt wat het betekent om mens te zijn tussen mensen in organisaties en daarbuiten. Haar doel: organisaties activeren voor alles en iedereen woest aantrekkelijk te zijn. Ze geeft verrassende inzichten en haar beste adviezen over inclusie en samenwerken met mensen die écht anders zijn.

”Wanneer je niet goed naar andere geluiden luistert, wordt de kwaliteit van je eindbeslissing slechter. Inclusie gaat ook over hoe we omgaan met mensen die we leuk vinden – en die we niet zo leuk vinden. Hoe zorg je voor een werkcultuur waarin iedereen meedoet, meepraat en meebeslist? Welke vorm van leiderschap is daarvoor nodig?”

Interview: inclusie in de praktijk

Hoe zet je diversiteit en inclusie op de agenda? Directeur van The Hunger Project Nederland Evelijne Bruning interviewt Joy Lodarmasse, manager diversiteit en inclusie bij Alliander, over haar aanpak. Ook jij mag haar het hemd van het lijf vragen. 

Waarom is er bijvoorbeeld binnen Alliander bewust beleid voor meer vrouwen in leidinggevende functies? En leidt diversiteit tot betere besluitvorming en grotere innovatiekracht? Joy deelt haar ervaringen graag en óók haar worstelingen.

“Niemand heeft er iets op tegen om de wereld mooier te maken. Maar het is wel lastig, want het zijn taaie, complexe issues. Je hebt er dus wel een dosis vertrouwen, enthousiasme, geduld en energie voor nodig.”

En verder…

Kampvuurgesprekken: haal kennis uit de groep
Met een kampvuurgesprek gebruik je op een hele krachtige manier de kennis, achtergronden en de wijsheid van de groep om jouw vraagstuk naar het volgende level te brengen. Wat leren we van deze middag en elkaar?

Borrel: napraten en netwerken
Tijd om te netwerken en elkaar op een informele manier te ontmoeten. Leden van Odisha’s 100 vertellen je alles over het investeerdersnetwerk en staan je graag te woord onder het genot van een goed glas wijn.

Foto’s en video’s

Tijdens deze bijeenkomst zullen er foto’s en korte video’s gemaakt worden. Bijvoorbeeld voor gebruik op onze website thehungerproject.nl en sociale media. Heb je daar bezwaar tegen? Meld het ons, dan houden we je uit beeld.

Fotografie Anna Zhu

Over The Hunger Project

Ook in het werk van The Hunger Project in India is inclusie – en het gebrek daaraan – aan de orde van de dag. Ongelijkheid zit diepgeworteld in de Indiase samenleving: een zoon is een bron van vreugde, een meisje een last.

Hoewel er een vrouwenquotum is voor de dorpsraden, hebben deze vrouwelijke leiders in de praktijk niet veel te zeggen. Daarom traint The Hunger Project deze vrouwelijke leiders, onder meer in de deelstaat Odisha, een van de armste plattelandsgebieden van India. Investeerdersnetwerk Odisha’s 100 ondersteunt dit belangrijke werk.

Fotografie: Anna Zhu