Magazine en impact 2016

Vol trots presenteren wij ons magazine 2016/2017, waarin we terugblikken op een mooi jaar met onstuitbare vooruitgang. Met verhalen, keiharde (en dubbelgecheckte) feiten, cijfers en achtergrondinformatie brengen we de impact van ons werk in beeld.

Naast een deep dive in zelfredzaamheid lees je in het magazine meer over wonderbomen, kindhuwelijken, en over een stille revolutie. Je leest dat de buren van Gertrud uit Kachindamoto (Malawi) het maar raar vonden dat ze geld uitgaf aan bomen – maar nu niet meer. Hoe Gladys uit Iganga (Oeganda) op jonge leeftijd trouwde, scheidde, een kind kreeg en toch weer terug naar school ging. Hoe een theaterstuk Beninezen aan het denken zet over kindhuwelijken. En hoe ongeletterde vrouwen in India er in slagen geweld tegen vrouwen te doen stoppen.

Zelfredzaamheid

In Afrika werken we in 118 epicentra in 8 landen. Die 118 epicentra omvatten bijna 2.000 dorpen, waar bijna 1,7 miljoen mensen wonen. Met ruim 44.000 getrainde en actieve vrijwilligers, en met bijna 800 slimme partnerschappen werken zij aan hun ultieme doel: zelfredzaamheid.

In 2016 werden maar liefst twaalf epicentra zelfredzaam. Met indrukwekkende resultaten: gemiddeld nam de armoede er met 46% af. Het aantal kinderen dat er naar school gaat groeide met 78%. En het aantal huishoudens met toegang tot een latrine of wc nam er toe met 514%. En zo nog veel meer vooruitgang, op vele fronten. Resultaten om trots op te zijn. Maar zoals Dennis uit Champiti (Malawi) zegt: “Misschien is de grootste verandering dat we anders naar onszelf zijn gaan kijken. We realiseerden ons dat we niet kunnen wachten totdat iemand anders een school, bank of kliniek voor ons zou bouwen – we moesten het zelf doen. En dat hebben we dan ook gedaan. (…) We zijn vastberaden: wat we hebben opgebouwd, blijft ook bestaan.”

 

Facts & Figures

The Hunger Project bereikt meer dan 17 miljoen mensen in bijna 16.000 dorpen op het platteland in Afrika, Azië en Latijns-Amerika.  In 2016 werden bijna 50.000 vrijwilligers getraind. We organiseerden in totaal meer dan 65.000 bijeenkomsten en trainingen.