Lancering Odisha’s 100

Op 8 maart is in Pakhuis de Zwijger het nieuwe netwerk Odisha’s 100 gelanceerd. Honderd Nederlandse vrouwen zetten zich samen in voor vrouwelijke leiders in India. Samen investeren ze in een waanzinnig doel: het einde van honger in Odisha, India.

In India is een stille revolutie aan de gang: tienduizenden ongeletterde vrouwen op het platteland trekken hun dorp uit de diepe armoede. In hun eentje verzetten ze al bergen, maar samen zijn ze niet te stoppen. Wat kunnen wij in Nederland leren van deze onwaarschijnlijke leiders? En wat kunnen wij doen om hun succes onontkoombaar te maken?

Investeren, inspiratie, impact

Odisha’s 100 maakt zich sterk voor deze vrouwelijk leiders in India. In Odisha’s 100 komen honderd bijzondere en gedreven Nederlandse vrouwen samen. Die samen de wereld willen veranderen. Met 5000 euro per jaar, voor 5 jaar, werken deze honderd Nederlandse vrouwen aan het einde van honger in de Indiase staat. Lees meer.

“One woman can make a difference, but together we can rock the world”

Ruchi Yadav: “Yes We Can – we got that way before Barack Obama. In our good dreams, we can go anywhere. It’s fantastic. But our bad dreams stop us.”

                              

Foto’s: Roland de Zeeuw