Foto: Roy Beusker

Postcode Loterij keert recordbedrag van 328 miljoen euro uit aan goede doelen

In 2016 schenkt de Postcode Loterij een recordbedrag van 328 miljoen euro aan goede doelen. Dat heeft de loterij dinsdagavond bekend gemaakt tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De recordschenking is mogelijk dankzij de 2,7 miljoen trouwe deelnemers: van ieder lot gaat de helft naar het goede doel. Meer dan 100 goede doelen hoorden op welk bedrag zij dit jaar kunnen rekenen. George Clooney, kersverse ambassadeur van de Postcode Loterij, was als eregast aanwezig.

Postcode Loterij-ambassadeur Humberto Tan interviewde George Clooney op het podium over zijn stichting Not On Our Watch die zich inzet om onderbelichte mensenrechtenschendingen in de wereld te stoppen. George Clooney: “Ik geloof in het goede van de mens, ik ben een optimist. Nooit eerder zag ik zoiets als de Postcode Loterij. Het laat je met elkaar deelnemen en tegelijkertijd goed doen. Het feit dat ik hierbij betrokken ben, is een eer.”

Fotocredit: Roy Beusker Fotografie

Fotocredit: Roy Beusker Fotografie

Verlenging
Wij zijn supertrots dat de Postcode Loterij onze samenwerking met vijf jaar heeft verlengd – en meer dan blij met de prachtige cheque van 500.000 euro die we op het Goed Geld Gala kregen. Daarmee kunnen wij  blijven investeren in lokaal leiderschap en ondernemerschap. En kunnen we duizenden lokale vrijwilligers trainen. Zodat mensen met honger zélf het heft in handen kunnen nemen. Want als mensen durven dromen, en de kans krijgen, boeken ze buitengewone resultaten. Zoals het einde van honger.

Alle deelnemers van de Nationale Postcode Loterij: heel erg veel dank voor jullie onmisbare aandeel daarin!

Roy Beusker Fotografie

The Hunger Project en de Nationale Postcode Loterij
Sinds 2011 ontvangt The Hunger Project jaarlijks 500.000 euro van de Nationale Postcode Loterij. In oktober is deze samenwerking geëvalueerd. De Raad van Commissarissen van de loterij heeft besloten de samenwerking voort te zetten: ook in de periode 2016 tot en met 2020 ontvangt The Hunger Project steun voor haar werkzaamheden.

De Nationale Postcode Loterij is de grootste goede doelen loterij van Nederland. Inmiddels spelen 2,7 miljoen Nederlanders mee. Zij maken niet alleen maandelijks kans op honderdduizenden prijzen, maar steunen tegelijkertijd bijna 100 goede doelen. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 4,7 miljard (!) euro aan mens en natuur gegeven. Lees meer over de Nationale Postcode Loterij