Postcode Loterij keert ruim 357 miljoen uit aan goede doelen

Goede doelen waren opnieuw de winnaars op het jaarlijkse Goed Geld Gala. In Koninklijk Theater Carré in Amsterdam verdeelde de Postcode Loterij de opbrengsten uit de lotverkoop van het afgelopen jaar. Dankzij de 2,9 miljoen deelnemers kon de loterij een recordbedrag van ruim 357 miljoen euro schenken. Acteur en milieuactivist Leonardo DiCaprio en toptennisser en filantroop Rafael Nadal waren als eregasten aanwezig. 

Miljoenen voor mens en natuur

Van Artsen zonder Grenzen tot Stichting Kinderpostzegels en de Voedselbank, van de Waddenvereniging tot Rutgers en Girls Not Brides: in totaal kregen 112 goededoelenorganisaties een cheque uitgereikt. Want van elk verkocht lot gaat de helft naar het goede doel. In totaal heeft de loterij sinds 1989 ruim 5,4 miljard (!) euro geschonken aan goede doelen.

Leonarde di Caprio spreekt klimaatzorgen uit

Acteur en milieuactivist Leonardo DiCaprio riep namens zijn stichting, de Leonardo DiCaprio Foundation (LDF), op tot een gezamenlijke aanpak van klimaatverandering. DiCaprio: “Als we meer vernieuwers hebben als de Postcode Loterij, die zorgen voor veel geld waarmee we een echt, tastbaar verschil kunnen maken, dan hebben we een kans dat we het tij nog kunnen keren en deze prachtige planeet kunnen beschermen.”

Foto: Roy Beusker Fotografie

Supertrots

Wij zijn supertrots op de prachtige cheque van 500.000 euro die we op het Goed Geld Gala kregen. Daarmee kunnen wij blijven werken aan zelfredzaamheid. Zodat mensen met honger zélf het heft in handen kunnen nemen. Want als mensen durven dromen, en de kans krijgen, boeken ze buitengewone resultaten. Zoals het einde van honger.

Alle deelnemers van de Nationale Postcode Loterij: heel erg veel dank voor jullie onmisbare aandeel daarin!