Postcode Loterij doet forse investering in mens & natuur

De Postcode Loterij ondersteunt al jaren goede doelen organisaties die zich met hart en ziel inzetten voor een betere wereld – waaronder The Hunger Project. In Koninklijk Theater Carré in Amsterdam verdeelde de loterij de opbrengsten uit de lotverkoop van het afgelopen jaar. Dankzij de 3 miljoen deelnemers was dat een recordbedrag: ruim 370 miljoen euro ging naar 117 goede doelen. Wij mochten een prachtige cheque van 500.000 euro in ontvangst nemen.

Miljoenen voor mens en natuur

Van BothEnds tot Amref Flying Doctors, van Girls Not Brides tot de Waddenvereniging: in totaal kregen 117 goededoelenorganisaties een cheque uitgereikt. De schenkingen worden gedaan dankzij de 3 miljoen deelnemers van de Postcode Loterij. De helft van de inleg van deelnemers aan de Postcode Loterij gaat naar goede doelen op het gebied van mens en natuur. In totaal heeft de loterij sinds 1989 ruim 5,8 miljard (!) euro geschonken aan goede doelen.

Foto: Roy Beusker

Klimaat, meisjesonderwijs en journalistiek

Extra bijdragen gingen naar organisaties die werken aan het tegengaan van klimaatverandering en het beschermen en herstellen van natuur. Zo kregen het Wereld Natuur Fonds en Greenpeace een extra bijdrage van 2 miljoen euro om het bedreigde Amazonegebied in Brazilië verder te beschermen. Urgenda kreeg een extra bijdrage van ruim 1,6 miljoen euro om klimaatzaken wereldwijd te ondersteunen. En vanuit het Droomfonds komen extra bijdragen voor de versterking van de Noordzee en Waddennatuur.

Ook maakte de Loterij een aantal bijzondere extra schenkingen bekend voor meisjesonderwijs in conflictgebieden, en naar organisaties die werken aan het beschermen van mensenrechten en onderzoeksjournalistiek –  zoals Bellingcat, International Consortium of Investigative Journalists (van o.a. de Panama Papers) en Free Press Unlimited.

Supertrots

Wij zijn supertrots op de prachtige cheque van 500.000 euro die we op het Goed Geld Gala kregen. Daarmee kunnen wij blijven werken aan het einde van honger. En blijven investeren in mensen – zodat zij zélf hun situatie kunnen veranderen. Alle deelnemers van de Nationale Postcode Loterij: heel erg veel dank voor jullie onmisbare aandeel daarin!