Rendement Run for The Hunger Project

Nog 1 dag en dan gaat de 9e Run for The Hunger Project van start. Met 99 teams, 32 wandelaars, 96 kinderen en meer dan € 137.000 op de teller belooft het weer een prachtige dag te worden. Want de hele opbrengst van de Run for The Hunger Project komt ten goede aan het werk van The Hunger Project in Benin.

Rendement Run for The Hunger Project
Mede dankzij de opbrengst van de Run for The Hunger Project werden tot nu toe onder andere deze resultaten bereikt:

 • 4 epicentra werden gebouwd in Gbégourou, Gohomey, Guinagourou en Klouékanmè. Daar maken in totaal 56.120 mensen in 27 dorpen gebruik van:
  • Gbégourou: geopend in 2013, bijna 9000 inwoners
  • Gohomey: geopend in 2014, ruim 22.000 inwoners
  • Guinagourou: geopend in 2012, bijna 17.000 inwoners
  • Klouékanmè: geopend in 2013, ruim 8.000 inwoners
 • Voedselzekerheid: bijna 110.000 kilo voedsel werd opgeslagen in de voedselbanken van deze epicentra. Mensen kunnen daardoor terugvallen op betaalbaar voedsel als de voorraad schaars wordt. En zo zijn ze niet overgeleverd aan de woekerprijzen van handelaren.
 • Nutrition: in epicentrum Avlamé is een speciale kliniek gebouwd om ondervoeding tegen te gaan. Het gewicht en de gezondheid van kinderen wordt in de gaten gehouden, en bijna 4000 mensen krijgen voorlichting over gezonde voeding.
 • Water: in epicentrum Akpadanou en Avlamé zijn watervoorzieningen aangelegd, waardoor ruim 16.000 inwoners toegang hebben tot veilig drinkwater.
 • Microfinanciering: niet alleen lenen, maar ook sparen. In Gbégourou, Gohomey, Guinagourou en Klouékanmè spaarden bijna 1700 mensen ruim 80.000 dollar bij elkaar.
 • Meer resultaten

De beste investering mogelijk
Met 9 edities van de Run for The Hunger Project haalden jullie samen bijna 1,5 miljoen euro op. Die spectaculaire opbrengst investeert The Hunger Project in het platteland van Benin.

Daar trainen we duizenden lokale vrijwilligers in ondernemerschap en leiderschap. Zodat zij zélf het heft in handen kunnen nemen. Want als mensen durven dromen, en de kans krijgen, boeken ze buitengewone resultaten. Zoals het einde van honger.
Want honger is het grootste oplosbare probleem ter wereld. De afgelopen jaren is enorme vooruitgang geboekt en is het aantal mensen met honger flink gedaald. Toch leven er nog steeds bijna 800 miljoen mensen met chronische honger. En dat zijn er veel te veel. Als we er samen de schouders onder zetten, brengen we het aantal mensen met honger in de komende 15 jaar naar nul.

 

Rendement Run for The Hunger Project - Voedselbank