€ 110.000 voor The Hunger Project Benin

Hardlopen en wandelen om geld in te zamelen voor het grootste oplosbare probleem ter wereld: chronische honger. Gisteren, 5 november, vond de 11e editie van de Run for the Hunger Project plaats. Hét b2b hardloopevent vanuit het Olympisch Stadion richting Amsterdamse Bos en retour – met als doel zoveel mogelijk geld ophalen voor The Hunger Project.

En dat is gelukt! De 103 deelnemende businessteams, 100 kidsrunners en 20 wandelaars haalden samen €110.000 op voor The Hunger Project Benin. Businessteams van onder andere PWC, Stern, Hak en Indutrade liepen 5 of 10 kilometer. Het team van Fietsenwinkel.nl kwam als eerste over de finish en sleepte daarmee de eerste prijs in de wacht, gevolgd door ABN AMRO en NPM Capital.

De Run for the Hunger Project wordt mogelijk gemaakt door o.a. NPM Capital, Kwekkeboom, De Boer, Hak, Westland Kaas, Weihenstephan, Cento%, MyMuesli, Conclusion, Peter van Halder B.V. en natuurlijk de inzet van tientallen vrijwilligers. De organisatie van de bedrijvenloop lag in handen van House of Sports.

Lees meer over de Run for The Hunger Project op www.runforthehungerproject.nl

 Team HVG Lauw @ Run for The Hunger Project 2017_Foto: Roland de Zeeuw
Rennen voor resultaat

Deelname aan de Run for The Hunger Project heeft échte impact. Want mede met de opbrengst van 5 november en eerdere edities behalen we buitengewone resultaten in Benin. Duizenden mensen op het platteland van Benin nemen het heft in handen en trekken hun dorp uit de armoede. Zo volgden het afgelopen jaar ruim 6000 mensen een praktische training over gezonde voeding, leerden ruim 5000 meer over ondernemerschap en werd het gewicht van bijna 5000 jonge kinderen nauwlettend in de gaten gehouden.