Tige Tank Fryslân!

Ondanks alle regen en modder hebben de Friezen ook dit jaar weer een fantastisch festival neergezet. Vandaag bedankten we hen in de Leeuwarder Courant:

Aan alle vrijwilligers, sponsors en bezoekers van het 2015festival, alle deelnemers en organisatoren van de Millenniumloop, en iedereen die op wat voor manier dan ook betrokken is bij Millennium Netwerk Fryslân –

Jullie hebben de afgelopen jaren bergen verzet. Honderden gedreven vrijwilligers zetten zich met hart en ziel in om heel Friesland in contact te brengen met de Millenniumdoelen. Met resultaat: heel Friesland liep (soms letterlijk) warm voor de Millenniumdoelen. En met elkaar haalden jullie ruim 1,2 miljoen euro op voor het werk van The Hunger Project in Afrika.

Wij investeerden die spectaculaire opbrengst in honderden dorpen in Ghana en Benin. Met jullie geld trainen we daar duizenden lokale vrijwilligers. Die net als jullie hun buren helpen te durven dromen van een andere toekomst. Zodat zij met elkaar het heft in handen kunnen nemen. Want als mensen de kans krijgen, boeken ze buitengewone resultaten. Zoals het einde van honger.

Heel veel dank voor jullie onmisbare bijdrage daaraan.

Met een zoen,

The Hunger Project

Bekijk hier een korte impressie van het 2015festival, gemaakt door Omrop Fryslân.

https://

Zestig teams namen deel aan de Millenniumloop, een tocht van maarliefs 105 kilometer.  Zij haalden het recordbedrag van €64.000 op. Stichting Wilde Ganzen en een Nederlandse familiestichting verdrievoudigen dit tot een bedrag van €192.000.

https://

Jos Ikink, de drijvende kracht achter het MillenniumNetwerk Fryslân en het 2015festival, kreeg van burgemeester Hayo Apotheker een welverdiende Koninklijke onderscheiding. Ze is nu Ridder in de Orde van Oranje-Nassau!

Verspreid over de dag stelden verschillende gastvrije IJlstenaren hun huiskamers open. Hier vonden discussies plaats tussen  Hunger Project-directeuren en Nederlandse experts. Onder het genot van een kop koffie en een speculaasje luisterde gasten naar gesprekken over vrouwencondooms, sociale jongerenbewegingen en meer.