Trots op 16,5 miljoen mensen in 13.500 dorpen

Kun je in deze tijd bouwblokken van hoop gebruiken? Dan raden wij je ons kersverse bestuursverslag 2019 aan, dat tjokvol verhalen staat met wat we afgelopen jaar allemaal hebben bereikt op weg naar het einde van honger.

Behoorlijk vertraagd door corona lijken dat misschien hele andere, en ver voorbije tijden – maar juist nu maken onze bijna 500.000 tot op het bot gemotiveerde en getrainde vrijwilligers élke dag het verschil in hun eigen dorp.

Resultaten op weg naar #ZeroHunger

In 2019 bereikte The Hunger Project wereldwijd met haar werk ruim 16,5 miljoen mensen in 13 programmalanden. En op wat die duizenden gemeenschappen samen voor elkaar kregen op weg naar het einde van honger, zijn wij bijzonder trots. Een paar highlights:

  • Lokale vrijwilligers gaven aan ruim 100.000 mensen workshops over voedselzekerheid (bijna 70% meer dan het jaar daarvoor).
  • Bijna 130.000 mensen leerden vaardigheden om meer inkomsten te verdienen.
  • In India trainden we 9.222 vrouwelijke dorpsraadsleden en 3.400 meisjes in 6 verschillende staten, in 1.956 panchayats – met in totaal ruim 10 miljoen inwoners.
  • 717.321 mensen zijn sinds eind 2019 zelfredzaam: zij kunnen zonder The Hunger Project zelf door op weg naar het einde van honger.

32% minder honger – en meer resultaten

En uit de eindevaluatie* van de 8 nieuwe zelfredzame epicentra in Senegal, Ethiopië, Burkina Faso en Ghana kwamen mooie resultaten:

* Gemeten vanaf de midline evaluatie

Blader door het bestuursverslag 2019

In het complete bestuursverslag 2019 vind je meer hoopgevende verhalen en heldere visuals. Over impact, onze weg naar het einde van honger en hoe we vorig jaar voor het eerst in onze geschiedenis de magische grens van € 10 miljoen inkomsten doorbraken. En lees óók over leerpunten, ons duurzame bedrijfspand, waardevolle partnerschappen en onze officiële jaarrekening.

“Ik zoek altijd oplossingen waardoor mensen zelf de motor van hun eigen verandering worden. Waarin hun mening is gehoord, met respect voor hun waarden en met waardigheid. Want mensen weten zelf precies wat er nodig is om hun eigen situatie te verbeteren.”

Grace Chikowi, Deskundige op het gebied van hiv/aids, gezonde voeding en vrouwenrechten bij The Hunger Project Malawi