Monitoring en evaluatie - data verzamelen

Verdiepingsavond impact

Op  woensdag 3 juni organiseert The Hunger Project een verdiepingsavond over impact. Hoe weten wij of onze programma’s een verschil  maken? Of zij écht een einde maken aan honger en armoede? We nodigen je graag uit om hierbij te zijn.

Everything that can be counted does not necessarily count, everything that counts cannot necessarily be counted” – Albert Einstein

Tijdens de verdiepingsavond gaan we de diepte in over impact. We praten je bij over de ontwikkelingen in onze monitoring en evaluatie. Over hoe en waarom we het effect van ons werk meten. En we vertellen je alles wat je altijd al wilde weten over outcome evaluaties, impact indicatoren, het meten van self reliance en de rol van de gemeenschap en de speciale animators die de gegevens verzamelen. En we gaan met elkaar in discussie over wat we allemaal meten, en waarom we dat willen weten. Dus neem je vragen mee!

Monitoring en evaluatie
In al onze programmalanden besteden we veel aandacht aan monitoring en evaluatie. We brengen de impact van ons werk op de gemeenschappen steeds beter in kaart – en weten zo hoe succesvol we zijn. Lokale vrijwilligers verzamelen gegevens met iPods en iFormBuilder, waarmee data sneller, nauwkeuriger en eenvoudiger wordt verzameld en opgezocht. De resultaten koppelen we terug naar de belangrijkste betrokkenen: de gemeenschappen waar we werken. Zodat zij een rol kunnen spelen in het stellen van prioriteiten en doelen ter verbetering van ons werk. En met een set nieuwe indicatoren kunnen we het effect van ons werk binnen en tussen verschillende landen vergelijken. Waardoor we bijvoorbeeld weten dat in enkele epicentra in Benin het aantal huishoudens onder de armoedegrens daalde van 47% in 2006, naar 19% in 2014 – een daling van ruim 60%.

Programma
18.00 – 18.30 uur: inloop met een hapje en een drankje
18.30 – 20.15 uur: inhoud
20.15 uur: borrel

Locatie
Kantoor The Hunger Project: Korte Elisabethstraat 19 – 21, Utrecht
Routebeschrijving

Aanmelden
Graag! Stuur een mail naar lavender@thehungerproject.nl