Vers van de pers: ons gloednieuwe magazine

In dit magazine vertellen we vooral over ons werk in 2017, maar ook over waar we op dit moment mee bezig zijn. Wat door de tijd heen natuurlijk niet verandert, is dat The Hunger Project iedere dag werkt aan het einde van honger en armoede.

Op ons kleurrijke kantoor in Utrecht hebben we een heuse joepie-bel. Waar we op slaan, iedere keer dat we een vers compliment, een nieuwe bijdrage of gewoon een leuk gesprek te vieren hebben. Ping! Luidkeels gaat het goede nieuws dan door het kantoor. Het kost niet meer dan een minuut, maar voedt het zo broodnodige gevoel van vooruitgang. Waarom we zowel in 2017 als in de eerste helft van 2018 heel wat te “pingen” hadden, lees je in dit magazine.

Een greep uit onze resultaten:

  • In 2017 bereikten we 16 miljoen mensen in 13.000 dorpen verspreid over 12 landen
  • 22 epicentra zijn nu zelfredzaam: 395.000 mensen gaan vol zelfvertrouwen zonder ons verder
  • In 2018 verwachten we dat nog eens 18 epicentra hun zelfredzaamheid kunnen vieren

Volop verhalen in het magazine

Natuurlijk vind je nog veel meer impactcijfers in dit magazine. En volop verhalen. Bijvoorbeeld over de snel groeiende handel in pindakoekjes van Emilienne Montchohodi uit Benin. Die zo weer een stap dichter bij een toekomst zonder honger kwam. Collega’s Catelijne en Badiul vertellen hoe ze samenwerken op 7.649 kilometer afstand, en Libine Zembe en Alan Wyson uit Malawi vertellen hoe de trainingen van The Hunger Project hun leven hebben veranderd. En lees over Odisha’s 100, ons netwerk dat vrouwelijke dorpsraadsleden in India ondersteunt.

Uitgebreid bestuursverslag

En natuurlijk gaat er ook regelmatig iets mis bij ons, en dus vertellen we ook wat we daar van leren. Voor wie nog meer wil weten over onze impact, onze tegenslagen én onze vooruitgang is er bovendien ook ons nog veel uitgebreidere bestuursverslag.

Trek in 2018 met ons op naar een wereld zonder honger

Zelf ook verhalen van vooruitgang delen? Op de achterkant van dit magazine vind je ansichtkaarten om te versturen naar een dierbare. Met een lieve boodschap of felicitatie – of een ander mooi bericht dat het “pingen” waard is. Als je naar aanleiding van wat je gelezen hebt vragen hebt, aarzel dan vooral niet om contact op te nemen. Of kom gewoon langs; de moringa-thee staat klaar (en koffie is er ook altijd). Koekjes trouwens ook.

Veel leesplezier!

Blader hieronder of hier door ons jaarmagazine 2017/2018. Een printexemplaar ontvangen? Vraag hem aan door een e-mail te sturen naar info@thehungerproject.nl – dan gaat ‘ie direct op de post!