Ben je zwanger? Gefeliciteerd! Samen met jouw kleine spruit groeien er nog veel meer baby’s in buiken over de hele wereld. Een goed leven begint met goede voeding. Niet overal krijgen baby’s en jonge ouders kans op een goede start. Daarom ondersteunt The Hunger Project moeders en hun mini’s wereldwijd. Zodat baby’s óveral op eigen kracht groot en sterk worden. Ben jij ouder in spé en wil je graag meedoen? Graag! Hoe? Lees verder: 

Stel… je vraagt je familie, vrienden en collega’s om een bijdrage voor The Hunger Project in plaats van kraamcadeaus. Zo maakt jouw kleine een verschil voor baby’s én hun ouders aan de andere kant van de wereld.

Wat?

Tijdens en na je zwangerschap krijg je vaak veel kraamcadeautjes en dat is natuurlijk heel erg fijn. Maar stel dat je aan je familie, vrienden en collega´s vraagt om in plaats van die kraamcadeaus – wellicht het zoveelste slabbetje of weer een knuffel – een bijdrage aan The Hunger Project te doen. Zo wordt de geboorte van jullie nieuwe aanwinst nóg specialer, doordat je een verschil maakt voor moeders en vaders aan de andere kant van de wereld.

Waarom?

“Omdat we alles hebben wat we ons maar kunnen wensen en omdat veel moeders en baby’s in de wereld het veel harder kunnen gebruiken dan wij, vragen we in plaats van een kraamkadootje voor óns, een bijdrage aan The Baby Project. Een prachtig project dat moeders en hun kleintjes ondersteunt in twaalf landen in Afrika en Azië.” – deelnemers Marianne en Koen


In Nederland kunnen de meeste zwangere vrouwen met een gerust hart bevallen. We krijgen echo’s, worden goed in de gaten gehouden door verloskundigen en hebben toegang tot schoon water, vers opgemaakte ziekenhuisbedden en dokters als dat nodig is.

Maar dat is niet overal zo. In landen als Senegal, Ghana of Oeganda moeten zwangere vrouwen vaak lang lopen voordat ze bij een dokter zijn en weten ze niet altijd hoe het met hun gezondheid en die van hun kindje gaat. Of ze krijgen tijdens hun zwangerschap te weinig en te eenzijdig eten binnen, waardoor ze bevallen van een ondervoede baby. Via The Baby Project steun jij deze ouders voor, tijdens en na de geboorte.

Hoe?

Nieuws! 

We worden allemaal op dezelfde wereld – onder een andere sterrenhemel – geboren. Maar de plek waar je wieg staat is nog altijd bepalend voor de rest van je leven: niet overal krijgen baby’s en hun ouders een goede start. Wij slaan daarom de handen ineen met MrStarsky, en steunen zo moeders en mini’s wereldwijd. Zodat baby’s óveral de kans krijgen om groot, sterk en fantastisch te worden.

Voor Moeder- en Vaderdag 2020 kocht je een MrStarsky sterrenhemelposter met 10% korting én steunde je via ons initiatief The Baby Project zwangere vrouwen en kersverse moeders op plekken waar dat hard nodig is. Lees hier alles over deze bijzondere samenwerking.

Vaderdag_The Baby Project x Mr Starsky_The Hunger Project


Bettina van City Mom tipt The Baby Project in een kraamcadeaulijst:

“Als new mom krijg je heel veel kraamcadeautjes, maar waar heb je nou echt iets aan? Deze tien onderstaande cadeaus wil je allemaal wel hebben! Daarnaast zijn ze leuk voor zowel jongens als meisjes.”

De dames van Lady Lemonade nemen The Baby Project mee in hun Trend Alert:

“Als je deze verhalen hoort besef je toch maar weer hoe goed wij het hebben in ons kleine kikkerlandje. En als we dan uiteindelijk hier bevallen zijn, dan worden we ook nog eens overstelpt door een eindeloze stroom kraamcadeaus. In plaats van dat je weer het zoveelste knuffeltje krijgt, kun je ook familie en vrienden vragen om juist een bijdrage te geven aan The Baby Project. Zo kun je zoveel andere mama’s weer helpen die het hard nodig hebben. Wij houden van dit soort kraamcadeau ideeën!”

WorldSisters van zusjes Anouk en Cristel nemen The Baby Project mee in hun blog over een duurzaam geboortekaartje! Anouk, net bevallen van zoontje Julian, schrijft:

“Ons geboortekaartje was al zo vol dat een extra vermelding niet meer paste maar we vonden het benoemen van een goed doel op een geboortekaartje wel een super leuk idee. Wellicht is dit iets voor jou? Een voorbeeld van een goed doel om te benoemen is The Baby Project.”

In de maanden oktober, november en december 2019 neemt In The Pudding Club de flyers van The Baby Project mee in haar zwangerschapsboxen. Zo lezen nog meer mommies to be over het mooie werk dat we doen.

Ernestine Numan, coach en o.a. organisator van retreats & mumtreats schreef over The Baby Project in haar nieuwsbrief: ~(Het)Goed Doen (30 sec read)~. Ook nam ze ons al eeder mee op haar social media kanalen:

“En dan is er The Baby Project van organisatie The Hunger Project. Ook zo’n bewonderenswaardig initiatief dat goed doet, zodat meer mensen het goed hebben. Zij zetten zich in voor moeders en babies in landen waar het niet vanzelfsprekend is dat er zo goed voor je gezorgd wordt als hier, tijdens en na je bevalling. Je kunt hen bijvoorbeeld steunen door een donatie te vragen ipv een kraamcadeautje, mocht je al veel hebben.”


Kleine baby, grote impact

Met jouw bijdrage steun je jonge ouders en hun kinderen in onze programmalanden, waar wij onder andere:

  • Zwangere vrouwen in Bangladesh voorlichting geven over het belang van gezonde voeding tijdens de belangrijke eerste 1000 dagen van een mensenleven;
  • Het gewicht van jonge kinderen in Burkina Faso controleren, en ingrijpen waar nodig;
  • Dorpsmoeders in Senegal opleiden, die vervolgens kookdemonstraties voor andere moeders organiseren;
  • Vrouwelijk leiders in Indiase dorpsraden trainen, die er onder andere op toezien dat de Angawadi’s (consultatiebureaus) goed functioneren;
  • De wonderboom Moringa promoten in Benin, Ethiopië, Malawi en Oeganda;
  • Gezondheidsklinieken in Ghana bouwen zodat zwangere vrouwen daar voor controles terecht kunnen en onder toezicht bevallen.

Vragen? Stuur dan een mailtje naar sophie@thehungerproject.nl

Neem ook eens een kijkje op ons Instagram account! 

The Baby Project

Met jouw bijdrage steun je direct en indirect  jonge ouders en hun baby’s in onze programmalanden. Afhankelijk van de lokale omstandigheden en behoeften kan het geld worden ingezet voor verschillende projecten van The Hunger Project.