Ben je zwanger? Gefeliciteerd! Samen met jouw kleine spruit groeien er nog veel meer baby’s in buiken over de hele wereld. Een goed leven begint met goede voeding. Niet overal krijgen baby’s en jonge ouders kans op een goede start. Daarom ondersteunt The Hunger Project moeders en hun mini’s wereldwijd. Zodat baby’s óveral op eigen kracht groot en sterk worden. Ben jij ouder in spé en wil je graag meedoen? Graag! Hoe? Lees verder: 

Stel… je vraagt je familie, vrienden en collega’s om een bijdrage voor The Hunger Project in plaats van kraamcadeaus. Zo maakt jouw kleine een verschil voor baby’s én hun ouders aan de andere kant van de wereld.

Wat?

Tijdens en na je zwangerschap krijg je vaak veel kraamcadeautjes en dat is natuurlijk heel erg fijn. Maar stel dat je aan je familie, vrienden en collega´s vraagt om in plaats van die kraamcadeaus – wellicht het zoveelste slabbetje of weer een knuffel – een bijdrage aan The Hunger Project te doen. Zo wordt de geboorte van jullie nieuwe aanwinst nóg specialer, doordat je een verschil maakt voor moeders en vaders aan de andere kant van de wereld.

Waarom?

“Omdat we alles hebben wat we ons maar kunnen wensen en omdat veel moeders en baby’s in de wereld het veel harder kunnen gebruiken dan wij, vragen we in plaats van een kraamkadootje voor óns, een bijdrage aan The Baby Project. Een prachtig project dat moeders en hun kleintjes ondersteunt in twaalf landen in Afrika en Azië.” – deelnemers Marianne en Koen


In Nederland kunnen de meeste zwangere vrouwen met een gerust hart bevallen. We krijgen echo’s, worden goed in de gaten gehouden door verloskundigen en hebben toegang tot schoon water, vers opgemaakte ziekenhuisbedden en dokters als dat nodig is.

Maar dat is niet overal zo. In landen als Senegal, Ghana of Oeganda moeten zwangere vrouwen vaak lang lopen voordat ze bij een dokter zijn en weten ze niet altijd hoe het met hun gezondheid en die van hun kindje gaat. Of ze krijgen tijdens hun zwangerschap te weinig en te eenzijdig eten binnen, waardoor ze bevallen van een ondervoede baby. Via The Baby Project steun jij deze ouders voor, tijdens en na de geboorte.

Hoe?

Kleine baby, grote impact

Met jouw bijdrage steun je jonge ouders en hun kinderen in onze programmalanden, waar wij onder andere:

  • Zwangere vrouwen in Bangladesh voorlichting geven over het belang van gezonde voeding tijdens de belangrijke eerste 1000 dagen van een mensenleven;
  • Het gewicht van jonge kinderen in Burkina Faso controleren, en ingrijpen waar nodig;
  • Dorpsmoeders in Senegal opleiden, die vervolgens kookdemonstraties voor andere moeders organiseren;
  • Vrouwelijk leiders in Indiase dorpsraden trainen, die er onder andere op toezien dat de Angawadi’s (consultatiebureaus) goed functioneren;
  • De wonderboom Moringa promoten in Benin, Ethiopië, Malawi en Oeganda;
  • Gezondheidsklinieken in Ghana bouwen zodat zwangere vrouwen daar voor controles terecht kunnen en onder toezicht bevallen.

Vragen? Stuur dan een mailtje naar mirjam@thehungerproject.nl

Neem ook eens een kijkje op ons Instagram account! 

The Baby Project nov 2018 - header

Met jouw bijdrage steun je direct en indirect  jonge ouders en hun baby’s in onze programmalanden. Afhankelijk van de lokale omstandigheden en behoeften kan het geld worden ingezet voor verschillende projecten van The Hunger Project.