Voordeelagenda Nationale Postcode Loterij

Brabantia maatbekers met 25% korting

Met deze speciale actie van de Nationale Postcode Loterij Voordeelagenda krijg je 25% korting op een set van 4 glazen Brabantia voorraadbussen (met grijze of blauwe ring) met 1 liter inhoud.

Normaal kost de set van 4 glazen Brabantia voorraadbussen € 60. Als je bestelt via de onderstaande knop krijg je 25% korting en betaal je maar € 45 (inclusief verzendkosten). Let op: maak gebruik van de kortingscode in de foto-banner.

De voorraadbussen helpen mee tegen voedselverspilling: ze houden voedsel langer vers en de bijgeleverde maatbeker vertelt je precies hoeveel je klaar moet maken. Met de verkoop van de voorraadbussen investeert Brabantia in de training van mensen op het platteland van Afrika, Azië en Latijns-Amerika. 100 verkochte voorraadbussen = 1 trainer.

Deze aanbieding is geldig tot 1 januari 2020, niet in combinatie met andere kortingsacties en niet inwisselbaar tegen contanten. Vergeet niet om gebruik te maken van de kortingscode in de foto-banner.

Nationale Postcode Loterij en The Hunger Project

Sinds 2012 zijn wij trotse beneficiënt van Nationale Postcode Loterij. De loterij steunt ons werk elk jaar met € 500.000. Deze bijdrage wordt gebruikt voor Benin en voor de versterking van andere The Hunger Project-programma’s in Afrika en India.

En met een extra financiering van de Postcode Loterij, konden wij in 2015 ons succesvolle Moringa programma uitbreiden van Benin naar Ethiopie, Malawi en Oeganda.

Moringa

Het lijkt te mooi om waar te zijn – de blaadjes van een boom, die bijna overal kan groeien, helpen tegen honger en ondervoeding. En toch is het zo. Moringa wordt niet voor niks de “wonderboom”  genoemd.

Met de extra bijdrage van de Postcode Loterij kon The Hunger Project in 17 epicentra in Ethiopië, Malawi en Oeganda aan de slag met zaden, stekjes, boompjes, kwekerijen, demonstratietuinen en kookworkshops. We legden 9 werkplaatsen aan waar Moringabladeren worden verwerkt tot poeder, met de hand of machinaal, en waar inmiddels geld wordt verdiend met de verkoop van flesjes en zakjes poeder. En we bereikten 7 miljoen mensen met informatie over de kracht van Moringa en de noodzaak van goede voeding via radio, televisie, billboards en grootschalige voorlichtingsbijeenkomsten.

Lees meer over het Moringaprogramma

Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij is de grootste goede doelen loterij van Nederland. De loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen. Inmiddels spelen 2,9 miljoen Nederlanders mee. Zij maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen. Tegelijkertijd steunen de deelnemers goede doelen, omdat de helft van de lotprijs bestemd is voor 103 goede doelen werkzaam op het gebied van Mens en Natuur, waaronder The Hunger Project. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 5,4 miljard euro (!) aan mens en natuur gegeven.

Grace Mathayu Malawi
The Hunger Project en de Nationale Postcode Loterij

Brabantia en The Hunger Project

Brabantia en The Hunger Project trekken samen op naar het einde van honger.

Juli 2017 lanceerde Brabantia een serie voorraadbussen met maatbeker, ontworpen om voedselverspilling tegen te gaan. En het mooiste: met elke verkochte bus investeert Brabantia in het trainen van mensen, zodat zij zelf een einde aan hun honger kunnen maken.