Voedselbanken worden gevuld in Mozambique

The Hunger Project werkt sinds 2006 in Mozambique. Sinds die tijd zijn er drie epicentra opgezet door de lokale bevolking. 

Ontwikkelingen in de landbouw

The Hunger Project Mozambique focust veel op landbouwtraining. Zo worden boeren getraind in conserveringstechnieken en het gebruik van verdelgingsmiddelen. Bij Zuza epicentrum wordt verkoop van groente gestimuleerd en wordt nu gebruik gemaakt van dierlijke, organische mest. Hiermee worden landbouwactiviteiten gecombineerd met inkomsten generende activiteiten.

Gezondheidscentra

De tradities en regels van Mozambique schrijven voor dat gezondheidscentra zich vestigen in vrijstaande gebouwen. Er is hard gewerkt om aan alle eisen van de overheid te voldoen, zodat de gezondheidszorg in de volgende jaren volop kan draaien. In epicentrum Chokwe is gezondheidszorg extra belangrijk omdat er geen medische voorzieningen in de buurt van de dorpen zijn.

Land

Mozambique ligt in Zuidelijk Afrika. Er wonen bijna 28 miljoen mensen in het land. In 1975 werd Mozambique onafhankelijk na vijfhonderd jaar kolonisatie door Portugal. Een langdurige, bloedige burgeroorlog tot 1992 kostte naar schatting 1,5 miljoen Mozambikanen het leven. Sinds 1992 is het land politiek stabiel en wordt gewerkt aan wederopbouw. De economie groeit spectaculair en de leefsituatie verbetert. Toch leeft meer dan de helft van de bevolking nog altijd onder de armoedegrens en is ook meer dan de helft nog steeds ongeletterd. Ook is er veel geweld tegen vrouwen en is de gezondheidssituatie zorgelijk. De water- en sanitaire voorzieningen zijn gebrekkig, net als het onderwijs.

Resultaten
  • The Hunger Project Mozambique is actief in twee epicentra en bereikte daarmee ruim 29.000 inwoners.
  • In 2017 deden 1.053 vrouwen en 285 mannen mee aan Women Empowerment Program workshops
  • Ook volgden ruim 4.500 mensen, waarvan meer dan 3.700 vrouwen, de Vision, Commitment & Action workshops
  • Er maakten 162 zwangere vrouwen gebruik van de gezondheidsklinieken en werden 122 baby’s in deze klinieken geboren

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen

Foto’s: Ivan Barros

Lees meer over Mozambique

NGO aid map MozambiqueBekijk de kaart
Blijf op de hoogteMeld je aan voor de nieuwbrief