Zambia foto

Zambia

Zambia staat in de onderste rij van de Human Development Index (143e). Het land is rijk aan mineralen als koper, kobalt en zink en heeft een enorme diversiteit aan flora en fauna. Daarnaast is het, ondanks recente economische groei, ook een van de armste landen ter wereld. De levensverwachting van inwoners van Zambia is 63 jaar.

Vanwege de grote hoeveelheid investeringen in minerale hulpbronnen, is Zambia een land met grote ongelijkheid. Het is ook een land met toeristische kansen en een onderontwikkeld agrarisch potentieel. Zambia heeft een breed gedeelde nationale visie – aangenomen in 2006 – om ‘tegen 2030 een welvarende middeninkomensnatie te zijn, die mogelijkheden biedt voor de verbetering van het welzijn van iedereen, die waarden van sociaaleconomische rechtvaardigheid belichamen.’

Community-led development in Zambia

Zambia’s “Vision 2030” stelt het doel om armoede terug te dringen tot 20% van het huidige niveau van 54%. Het heeft ook een beleidskader – dat nog niet volledig is geïmplementeerd – dat bijzonder goed past in de gendergerichte, community-led epicentrumstrategie van The Hunger Project.

The Hunger Project in Zambia

In 2017 bood The Patter Foundation The Hunger Project aan haar werk uit te breiden naar Zambia. Lees hier meer over deze samenwerking. The Hunger Project werkt sinds 2018 in Zambia. Het eerste epicentrum, Mlawe epicenter – rondom vijf dorpen met ongeveer 16.000 inwoners – is in ontwikkeling.

Marisa en Evelijne

Ontmoet Marisa Mushota Kalima

Marisa Mushota Kalima is sinds 2018 landendirecteur van The Hunger Project Zambia. Ze studeerde onder andere in Maleisië, Zwitserland en Engeland en heeft een master in Business Administration en Policy Management. Marisa werkt al meer dan tien jaar voor verschillende goede doelen, waaronder UNICEF.  Ze woont in de hoofdstad van Zambia, Lusaka, met haar man en twee dochters.

Op de foto: Directeur The Hunger Project Zambia, Marisa Mushota Kalima (links), samen met Evelijne Bruning, directeur The Hunger Project Nederland.

Blijf op de hoogteMeld je aan voor de nieuwsbrief
The Hunger Project in ZambiaLees meer
NGO aid map ZambiaLees meerBekijk de kaart