RESULTATEN & IMPACT 2019

The Hunger Project bereikt ruim 16,5 miljoen mensen in ruim 13.500 dorpen op het platteland in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Duizenden lokale vrijwilligers mobiliseren en trainen hun dorpsgenoten, zodat ze zélf een einde kunnen maken aan honger en armoede. Bekijk hieronder een selectie van hun acties en impact.

Klik op de kaart om te vergroten

Over The Hunger Project

Resultaten 2019

Afrika

In 2019 werden 8 epicentra zelfredzaam. De totale teller van zelfredzame epicentra staat nu op 47, met in totaal ruim 700.000 inwoners.

66.825 vrouwen en 38.557 mannen werden getraind in 622 workshops binnen het Women Empowerment programma (WEP).

330.358 kilo voedsel werd opgeslagen in gezamenlijke voedselbanken, die kunnen worden aangeboord door de gemeenschap, bijvoorbeeld in tijden van slechte oogst.

Bijna 130.000 mensen leerden in 2019 vaardigheden om meer inkomsten te verdienen.

Azië

India

Vrouwen in India worden vaak als minderwaardig gezien en systematisch gediscrimineerd. Toch veranderd er iets: steeds meer plattelandsvrouwen in India gaan de lokale politiek in. Een stille en hobbelige revolutie. Want hoewel gemeenteraden in India formeel veel te zeggen hebben, en over een behoorlijk budget beschikken, komt dat geld niet vanzelfsprekend op de juiste plek terecht. En worden vrouwen niet vanzelfsprekend serieus genomen. The Hunger Project traint en begeleidt deze vrouwen intensief. Zodat zij krachtige lokale leiders worden die hun rol effectief kunnen vervullen – en zo veel kunnen bereiken:

In 2019 namen 3.400 meisjes deel in leiderschapsworkshops

In 2019 waren 9.222 vrouwelijke leiders in training bij The Hunger Project.

The Hunger Project bereikt in India ruim 10 miljoen mensen.

400 getrainde dorpsraadsleden uit de Indiase staat Odisha hielpen zo’n 8.000 dorpsgenoten aan overheidsvoorzieningen, zoals voedselbonnen of een weduwenpensioen.

Bangladesh

The Hunger Project Bangladesh is actief in unions: lokale ‘eenheden’ vergelijkbaar met een gemeente. In deze unions werkten duizenden vrijwilligers, vrouwelijke leiders, jongeren, invloedrijke ouderen en dorpsraden hard aan het lokaliseren en behalen van de SDG’s. Samen werken zij aan een einde aan honger, extreme armoede, genderdiscriminatie en corruptie binnen hun eigen gemeenschap. En zetten zij zich in voor goed lokaal bestuur en jongerenrechten. Daarnaast voeren we succesvolle campagnes om beleid te beïnvloeden voor meer vrouwenrechten en transparantie.

We bereikten er in 2019 ruim 5 miljoen mensen in 3.771 dorpen.

We trainden in 2019 1.650 nieuwe vrijwilligers.

En ook nog eens 1.131 vrouwelijke leiders hoe ze activiteiten kunnen organiseren om kindhuwelijken tegen te gaan en onderwijs voor meisjes te promoten.

In 2019 werkte The Hunger Project in Bangladesh in 184 unions.

Monitoring en Evaluatie

Hoe weten wij of ons werk een verschil maakt? Of onze programma’s écht een einde maken aan honger en armoede? In al onze programmalanden besteden we veel aandacht aan monitoring en evaluatie. We volgen dorpen gedurende meerdere jaren en we leren wat wel en wat niet werkt. Zo brengen we de impact van ons werk steeds beter in kaart – en passen we waar nodig onze programma’s aan.

Lees meer

 

Lees de bestuursverslagen van The Hunger Project, 2010 - 2019