Onze strategieën

Unieke situaties vragen om een unieke benadering. Een methode die in Azië uitstekend werkt, kan om wat voor politieke, culturele, sociale, economische of geografische reden dan ook weleens helemaal de plank misslaan in Afrika of Latijns-Amerika. Daarom bestaat er bij The Hunger Project niet zoiets als ‘dé oplossing’ of ‘hét project’. Continue wordt op lokaal niveau onderzocht wat er ‘mist’ voor het succesvol bestrijden van honger en armoede en dáár wordt vervolgens aan gewerkt.

Omdat chronische honger structureel is, heeft voedsel sturen geen zin. Chronische honger is een vicieuze cirkel waarin voedselzekerheid, inkomen, omgeving, onderwijs, gezondheidszorg, water en gelijkheid tussen mannen en vrouwen allemaal een rol spelen. Om deze cirkel te doorbreken, pakt The Hunger Project al deze onderwerpen tegelijk aan. Vooral op het platteland waar de nood het hoogst is en de voorzieningen schaars. Met een sterke focus op vrouwen. En met zelfredzaamheid als het ultieme doel, want dát is een duurzame oplossing.

Bekijk het wereldwijde strategische plan 2016 – 2020 en het strategische plan voor The Hunger Project Nederland 2016 – 2020.

Mensen komen zelf in actie

Mensen komen zelf in actie

Als vrouwen en mannen op het platteland worden getraind en inzicht krijgen in hun eigen capaciteiten, kunnen zij zelf actie ondernemen om hun leven te verbeteren. Geen gelatenheid, maar visie en energie.

Vrouwen centraal

Vrouwen centraal

Vrouwen zijn cruciaal in de voedselproductie. Maar ze hebben nauwelijks toegang tot onderwijs, geld of invloedrijke posities. Veel potentieel blijft zo onbenut. The Hunger Project moedigt vrouwen aan om hun stemmen te laten horen en zo een einde aan de honger te maken.

Kracht van lokaal bestuur

Kracht van lokaal bestuur

The Hunger Project werkt veel samen met lokale overheden, vooral dichtbij de mensen. Het is vaak de taak van lokale overheden om voor basisvoorzieningen zoals gezondheid, voeding en onderwijs te zorgen. Maar de praktijk op het platteland is vaak lastiger. Met kennis over lokaal bestuur, kunnen mensen hun rechten claimen.

Epicentrumstrategie

Epicentrumstrategie

87 clusters van Afrikaanse dorpen werken zelf aan het einde van hun honger en armoede. Na een aantal jaar training en begeleiding door The Hunger Project, werken zij uiteindelijk zo goed met elkaar en met hun lokale overheid samen, dat ze voortaan zelf verder kunnen. Lees meer

Pleiten en beïnvloeden

Pleiten en beïnvloeden

The Hunger Project geeft gemeenschappen een stem, zodat zij op kunnen komen voor hun rechten. Om schoon water, scholen, gezondheidszorg, veiligheid en infrastructuur te krijgen in hun dorpen. Zo maken gemeenschappen zelf een einde aan honger en armoede. Lees meer

Vrouwelijk leiderschap

Vrouwelijk leiderschap

The Hunger Project stimuleert vrouwen om leiderschap te nemen voor hun dorp, in de lokale politiek. Vrouwen worden zo de sleutel tot het einde van honger. In India ondersteunt The Hunger Project de gekozen vrouwen in de dorpsraad. Lees meer