THEMA’S

Zoals met de meeste vraagstukken, moet je aan heel veel dingen tegelijk werken om honger bij de wortel aan te pakken. Niet alleen aandacht voor voedselzekerheid en goede voeding, maar ook voor microkrediet, malaria en hiv/aids. Het stimuleren van effectief lokaal bestuur en het tegengaan van kindhuwelijken. En het slim inzetten van lokale oplossingen zoals Moringa. The Hunger Project werkt daarom aan verschillende thema’s.

Zelfredzaamheid
Het ultieme doel van ons werk is dat onze partners uiteindelijk zo goed met elkaar en met hun lokale overheid samenwerken, dat ze voortaan zelf verder kunnen. Zonder honger en zonder armoede, maar vooral in staat om nieuwe uitdagingen samen aan te pakken: zelfredzaam.

Lees meer

Kindhuwelijken/ Her Choice 
12 miljoen meisjes per jaar trouwen voor hun achttiende. Een op de vijf meisjes wereldwijd is een kindbruid. Kindhuwelijken, tienermoeders en honger hangt nauw met elkaar samen. Daarom werkt The Hunger Project in de Her Choice-alliantie hard aan het voorkomen van kindhuwelijken.

Lees meer

Voedselzekerheid en nutrition
Chronische honger is niet alleen een kwestie van weinig eten, maar vaak vooral van slecht of eenzijdig eten. En omdat chronische honger structureel is, heeft voedsel sturen geen zin.

Lees meer

Microfinanciering
The Hunger Project geeft vrouwen toegang tot krediet, training en een betrouwbare omgeving om te sparen. Wat ze in staat stelt om zelfstandige ondernemers te worden, onafhankelijk te zijn en te zorgen voor zichzelf, hun gezin en hun dorp.

Lees meer

Mens & Dier

Het werk van The Hunger Project rondom wildpark Majete in Malawi blijkt een inspirerend voorbeeld voor andere Afrikaanse natuurreserveraten en wildparken. Steeds meer overheden zien een geïntegreerde benadering  gericht op dieren, natuurbehoud én mensen als enige effectieve oplossing.

Lees meer

Sustainable Development Goals

Je kent ze vast: de Sustainable Development Goals oftewel de SDG’s. Wat doet The Hunger Project eigenlijk aan deze wereldse doelen? Natuurlijk zetten wij ons in voor #2 Zero Hunger. Maar wist je dat we met onze aanpak bijdragen aan alle 17 SDG’s?

Lees meer

Hiv/aids
Armoede en genderongelijkheid gelden als belangrijkste factoren achter de hiv-epidemie. Via het hiv/aids programma werkt The Hunger Project aan preventie en het stoppen van de verspreiding van de ziekte.

Lees meer

Kracht van lokaal bestuur
Op veel plaatsen zorgt de lokale overheid voor belangrijke basisvoorzieningen. The Hunger Project traint gemeenschappen om zich zo te organiseren, dat ze samen dat recht kunnen afdwingen.

Lees meer

Vrouwencondoom
In Malawi is het vrouwencondoom een groot succes, vooral onder jonge vrouwen. Het is voor hen een effectief beschermmiddel, waarover ze zelf volledige controle hebben, en waarmee ze het heft in eigen handen kunnen nemen.

Lees meer

Malaria
In Malawi werkt The Hunger Project met verschillende partners aan een groot en ambitieus project. Doel: malaria met 80% terugdringen.

Lees meer

1000 dagen

De eerste 1000 dagen van een mensenleven zijn cruciaal. Deze periode, geteld vanaf de eerste dag van de zwangerschap tot de tweede verjaardag, legt de basis voor een gezonde ontwikkeling.

Lees meer

Moringa
Moringa is een tropische boom met buitengewoon voedzame blaadjes – een bijna magisch middel tegen ondervoeding. Niet voor niks voor Moringa ook wel de Wonderboom genoemd.

Lees meer