Antoinette Natome - Benin

Antoinette Natome (20), Jongerenvertegenwoordiger Dasso

Antoinette Kpedetin Natome is 20 jaar en woont in Dasso. Ze zit in het laatste jaar van de middelbare school. Haar droom is om dokter te worden. Antoinette: “Meisjes krijgen hier weinig steun van hun ouders. Veel meisjes stoppen met school, en trekken naar Nigeria in de hoop op een beter leven. Dat wil ik niet, ik zie hier een toekomst voor mezelf. Als dokter. Daarom neem ik, en vele andere meiden binnen het jongerenprogramma, ons werk zeer serieus. Ons schoolwerk, en de activiteiten die we in het epicentrum doen.”

Antoinette is actief binnen het jongerenprogramma in Dasso. De jongeren verzamelen de plastic zakjes, waarin water wordt verkocht. Vaak worden die zakjes op straat weggegooid, waardoor het dorp vervuilt. De jongeren verzamelen deze zakjes, en gebruiken ze om moringa-stekjes te kweken. Via The Hunger Project krijgen ze het zaad en hebben ze training gehad over het opkweken van moringa, en over de eigenschappen van moringa. De stekjes verkopen ze vervolgens voor een klein bedrag aan The Hunger Project. Zo verdienen ze wat geld, en wordt het rondslingerende plastic in het dorp opgeruimd.

Voor de moringa-campagne hebben ze in het dorp geïnventariseerd hoeveel mensen een moringaboom nodig hebben. En samen met The Hunger Project hebben ze gezorgd dat er voldoende stekjes zijn, om te verspreiden. Zodat iedereen straks een moringaboom in zijn of haar tuin heeft, voor eigen gebruik.

Antoinette: “Het epicentrum is hier niet alleen voor onze ouders, maar ook voor de jongeren. En dat is maar goed ook, want wij hebben meer kansen nodig, hier in Dasso. Wij zijn de volgende generatie.”

Verhalen over Moringa
Lees meer over de wonderboom Moringa, de kwekerijen, kookdemonstraties, nationale campagnes en hoe Moringa ondervoeding kan tegengaan.

https://