Christina Charles - SACCO board and grocery 1

Christina Charles (41), bestuursvoorzitter van de SACCO en winkeleigenaar

“Ik ben voorzitter van het bestuur van de SACCO, samen met 9 andere bestuursleden. Het is een vrijwillige baan. Ik doe het, omdat ik het belangrijk vind dat ons gebied zich ontwikkelt. Bovendien wil ik een rolmodel zijn voor anderen. Deze SACCO bestaat pas een jaar en wij vormen het eerste bestuur. Wij moeten een goed voorbeeld geven. Ik wil dat de mensen die na ons komen kunnen zeggen: ‘dat eerste bestuur heeft het goed gedaan’.

De onderlinge verstandhouding in ons team is goed. Minder leuk is het najagen van de wanbetalers, vooral wanneer we ze niet kunnen overhalen om mee te werken. Zelf heb ik al een aantal keren een lening gekregen via het eerdere microfinancieringsprogramma van The Hunger Project. De eerste leningen gebruikte ik voor mijn handel in potten en zitenjes – omslagdoeken – op de markt. Van de laatste lening heb ik deze winkel gekocht. Hij loopt goed. Ik verdien nu genoeg om schoolgeld te betalen voor mijn kinderen – ik heb er zes. Ik kan zelfs privéscholen betalen. Vroeger was ik in alles afhankelijk van mijn man. Dat is nu niet meer.”

Foto: Ralph Bodelier
.

Epicentrum Kachindaomoto in Malawi
Hoe ver is Kachindamoto? Wat is er allemaal gelukt? Wat nog niet en waarom is dat zo? En vooral: wat moet er nog gebeuren? Lees meer

https://