Edina, Malawi - Elisa, Esther en Bernadette

Adult Literacy Classes: Edina, Elisa, Esther en Bernadette

Bernadette Kathenthe (42): “Het basisonderwijs was nog niet gratis toen ik jong was. Mijn ouders hadden geen geld om mij naar school te sturen. Ik wil graag geld lenen om een business te startten. Maar wanneer ik nu naar de microkredietbank ga, wordt ik weer weggestuurd omdat ik mijn naam niet kan schrijven. Daarom ben ik hier.”

Elisa Charles (21): “Mijn ouders gaven niets om onderwijs. Ik mocht wel naar school, maar ik kreeg geen fatsoenlijke kleren. Ik schaamde me te erg en daarom bleef ik thuis. Nu wil ik alsnog leren lezen en schrijven.”

Esther Banda (22): “Mijn ouders motiveerden mij wel om naar school te gaan. Maar ik wilde zelf niet. Dat was toen ik nog jong was. Intussen snap ik hoe belangrijk onderwijs is. Ik wil heel graag de lagere school afmaken.”

Edina Severiano (33): “Schoolgeld opbrengen was een probleem voor mijn ouders. Wanneer de tijd kwam om te betalen, werd ik de klas uitgejaagd. Leren lezen is belangrijk voor mijn ontwikkeling. Vandaag heb ik geleerd om de ‘k’ te schrijven.”

Foto: Ralph Bodelier

Epicentrum Kachindaomoto in Malawi
Hoe ver is Kachindamoto? Wat is er allemaal gelukt? Wat nog niet en waarom is dat zo? En vooral: wat moet er nog gebeuren? Lees meer

https://