Margaret

Margaret Maklesa – animator, epicentrum Nchalo, Malawi

“Ik wil mijn dorp transformeren, totdat het hier zo goed gaat dat niemand het meer herkent. Ik wil dat de mensen door mijn trainingen diepgaande kennis krijgen over voeding, die ze ook toepassen. En dat tenminste elk huishouden in mijn dorp een Moringaboom heeft.

Nu hebben 7 van de 43 gezinnen een eigen boom. Dat komt doordat vorig jaar alle bomen zijn doodgegaan door de droogte. Met die 7 families zijn we gewoon opnieuw begonnen met bomen planten. Deze jonge bomen heb ik in december geplant. Nu zijn ze nog klein. Maar mensen komen nu al blaadjes oogsten om mee te koken. Ze willen ze echt heel graag eten. Anderen verkopen zelfs blaadjes. Ik geef ze gratis weg. En als ze vaker om blaadjes komen vragen, geef ik ze een zaailing mee om bij hun eigen huis te planten. Ik heb tot nu toe al 2.480 zaailingen opgekweekt. En we kweken tussen de bomen ook zaaigoed voor rijst.”

Verhalen over Moringa
Lees meer over de wonderboom Moringa, de kwekerijen, kookdemonstraties, nationale campagnes en hoe Moringa ondervoeding kan tegengaan.

https://