Pascal en Mbongo - Benin

Professor Roch Mongbo, Permanent Secretary, CAN (National Council on Nutrition)

“Toen ik werd gevraagd om eregast te zijn bij de officiële lancering van de moringa-campagne in Dasso, hoefde ik niet lang na te denken. Ik wilde het zeer graag. Voorgaande jaren was ik ook betrokken bij de moringa-campagne. En elk jaar wordt het groter en maakt het meer indruk. Dit jaar zijn er zelfs internationale gasten bij, omdat de campagne wordt uitgebreid naar Ethiopië, Malawi en Oeganda. En terecht, want moringa is oprecht een wonderboom.

Voordat de campagne begon, kwam moringa hier al voor, allen wisten we niet hoe voedzaam het was. We had richness in our communities, we just didn’t realize it. Laten we nu zorgen dat iedereen dit weet, en dat we het uitbreiden.

Want 4 op de 10 kinderen in Benin is ondervoed. Uit onderzoek blijkt dat we dit het beste tegen kunnen gaan in de eerste 1000-dagen van een mensenleven: geteld van de conceptie tot de tweede verjaardag. Die periode is cruciaal. Dat is hét moment voor goede voeding. En dat moet in die eerste 1000 dagen, daar kunnen we niet mee wachten.

Dus mijn advies: gebruik moringa vanaf de eerste dag van de zwangerschap totdat je kind twee jaar oud is. Tijdens de zwangerschap en als je borstvoeding geeft, eet je het zelf. Daarna geef je het aan je kind. Maar probeer de eerste zes maanden uitsluitend borstvoeding te geven – daar zit alles in wat je baby nodig heeft. We moeten dit echt samen doen. Samen zorgen we dat onze kinderen goed gevoed worden. Dit is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Het initiatief van The Hunger Project is zo goed omdat er zoveel partners in samenwerken. Als CAN promoten wij moringa in al onze programma’s. Zo kunnen we samen een einde maken aan honger en ondervoeding in onze dorpen.”

Verhalen over Moringa
Lees meer over de wonderboom Moringa, de kwekerijen, kookdemonstraties, nationale campagnes en hoe Moringa ondervoeding kan tegengaan.

https://